Magyar siker 800 méteren

Magyar siker 800 méteren

Kazi TamásKellemes meglepetésre továbbjutott a szombati selejtezőből és elődöntős lett Kazi Tamás 800 méteren a dél-koreai atlétikai világbajnokságon.

A magyar középtávfutó – a szövetség MTI-nek küldött beszámolója szerint – a hat előfutamból a befejezőben lépett pályára, ahol jól helyezkedve, taktikus futással végzett másodikként 1:48,29 perces idővel, s szerepelhet így a vasárnapi, budapesti órajárás szerint 11 órakor kezdődő elődöntőben.

“Úgy jöttem a mai versenyre, hogy az idei legjobbjukkal előttem levők közül kettőt le kell győzni – mondta Kazi Tamás. – Nem gondolkodtam időeredményben, csak abban, hogy továbbjussak. Végig kontroll alatt tudtam tartani a versenyt, és bár 450 méternél azon agyaltam, hogy hol menjek el, hatszáznál vagy hétszáznál, végül is megvártam a célegyenest. Ami jó húzásnak bizonyult, nem a kanyarban mentem bele az előzésekbe. Örülök a továbbjutásnak és annak is, hogy ez önbizalmat, s némi tekintélyt ad, mivel igen illusztris huszonnégyes társaságba kerültem. Az elődöntőre ugyanígy ráhangolom magam.”