Jól van Dzsudzsák Balázs

Jól van Dzsudzsák Balázs

Dzsuzsák BalázsÉjszaka megműtötték Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó törött kulcscsontját. Az Anzsi Mahacskala légiósára négy-hat hét kényszerpihenő vár, így a nemzeti csapat soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén biztosan nem léphet pályára. 

Vörösbaranyi József menedzser az MTI érdeklődésére vasárnap azt mondta, hogy csapata szombati bajnoki mérkőzésén megsérült támadó még este Magyarországra érkezett. Klubja egyik képviselője kísérte el. Az előkészítés után, Szilágyi Györggyel, a válogatott orvosával történt egyeztetés után át is esett a szükséges operáción.

“Most voltam a kórházban, a műtét jól sikerült, Balázs jól érzi magát, egy-két nap múlva hazamehet, aztán megkezdődhet a rehabilitáció – mondta Vörösbaranyi József.

A játékosmenedzser hozzátette, Dzsudzsák Balázs a szakemberek reményei szerint négy-hat hét elteltével újra játszhat majd, de addig sem áll le, amennyire a válla engedi, lábra erősíthet, edzhet. A rehabilitációt – a válogatott orvosával egyeztetve – Magyar Mátyás doktor irányítja.

“A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Dzsudzsákot. – Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a műtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következő két mérkőzésre. Most még fáradt vagyok a műtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot. Derűlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét győztes gólt rúghatok a finneknek.”

A futballista baloldali kulcscsontja a Rosztovval szembeni találkozó elején, a hetedik percben tört el. A magyar válogatott jövő pénteken Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezőn. Az utolsó fellépés október 11-én, a finnek ellen esedékes.