Krajnyák Zsuzsa most is bizonyított

Krajnyák Zsuzsa most is bizonyított

Krajnyák Zsuzsafotó: Földi Imre/MTIKrajnyák Zsuzsanna aranyérmet nyert párbajtőrben hétfőn a kerekesszékes vívók cataniai világbajnokságán.

Krajnyák az A sérültségi kategóriában a csoportkör után a nyolcaddöntőbe került, ahol az előző fordulóban egy francián túljutó Juhász Veronikát győzte le 15-9-re. A negyeddöntőben a kínai Cou Hszü Fenget (Zou Xu Feng) verte 15-12-re, majd az elődöntőben – már a központi csarnok főpástján – az orosz Julija Jefimovát 15-8-ra, végül a fináléban a kínai Vu Paj Lit (Wu Bai Li) ugyanilyen magabiztosan, ugyanennyire.

Ezzel 2002 után lett ismét egyéniben világbajnok. Juhász a 15. helyen végzett. A súlyosabban sérültek között, a B kategóriában Dani Gyöngyi volt a legjobb magyar, ő ötödikként zárt. Pálfi Judit 11. lett. Férfi tőrben, a B kategóriában Szekeres Pál a csoportkör után a nyolcaddöntőben egy tussal kikapott egy ukrán vívótól, s végül a 11. helyen fejezte be a versenyt. Az A kategóriában Osváth Richárd hatodik, Juhász Tamás 12., Mató Gyula pedig 15. lett.