Bűvös magyar sikerek

Bűvös magyar sikerek

Rubik kocka kirakó fiatal

A verseny első délelőttjén Endrey Marcell világrekordot felállítva tizenkilenc kockából tizenkilencet rakott ki vakon. Horváth Máté a Master Magic-ben, Barát Bence a 7×7-es kocka kirakásban, Bodor Bálint a Rubik’s Magic-ben bizonyult a világ legjobbjának. Kocza István az 5×5 kocka vakon számban ötödik, a 4×4 kocka vakon számban negyedik lett, Baticz Milán pedig második helyezést ért el.

Rubik verseny

Bodor Bálint Megaminxben ezüst, Baticz Milán a Master Magic-ben, Horváth Máté a Rubik’s Magic-ben és Barát Bence a 6×6 kocka kirakásban szerzett bronzérmet. Az egyik legérdekesebb versenyszámban, a Rubik kocka lábbal történő kirakásában Pozsgai Péter a hatodik, Bereczki Brunó a Pyraminx-ban az ötödik, a Rubik’s Clock számban Szabó Gábor a kilencedik helyet szerezte meg. A világon legismertebb hagyományos 3×3-as kocka döntőjében Micha nyert Lengyelországból 8,65 másodperces átlaggal, könnyedén legyőzve a legesélyesebbnek tartott ausztrál Feliks Zemdegset. Barát Bence a 3×3-as kocka döntőjében nyolcadik lett, maga mögé szorítva a tavalyi Európa-bajnokot és a tavalyelőtti világbajnokot. 

A kilenc ttagú magyar csapat kedd éjjel érkezik haza a versenyről. A háromnapos viadalon – október 14. és 16. között – negyven országból több mint háromszázötven versenyző tizenkilenc hivatalos kategóriában mérte össze erejét a világbajnoki címért és a nyerteseknek járó összesen huszonnégyezer euró pénzdíjért. A kétévente megrendezett világbajnokság a legnagyobb összejövetelnek számít a Rubik-kocka nagymesterei körében.