Mestermunkát végeztek Cipruson

Mestermunkát végeztek Cipruson

Takács MáriaTakács Mária

Taroltak a korosztályos súlyemelőmesterek világbajnokságán a Takács nővérek. Mária és Erika is vb-győztesként térhetett haza Ciprusról.

A honi női súlyemelés emblematikus alakjainak édesapja, Takács István mesteredző, akit a Magyar Edzők Társasága eddigi munkásságának elismeréseképpen a múlt héten arany plakettel tüntetett ki, az MTI-nek kedden elmondta, hogy idősebbik lánya, az egykori sokszoros vb- és Eb-érmes immár hetedik alkalommal érdemelt ki masters-világbajnoki címet, és Limasszolban mester-világcsúccsal győzött a plusz 75 kg-osok kategóriájában, a 45-49 évesek korosztályában.  Szakításban 75 kg-ot teljesített, majd lökésben 95, összetettben pedig 170 kilóval már új rekordokat is felállított Takács Mária, aki a REAC Sportiskola versenyzője, főállásban pedig a hazai szövetség főtitkára. Régi fogásnemi világcsúcsa 93, összetettben pedig 167 kg volt.

Húga, a magyar női súlyemelés egyetlen összetett világbajnoka, a versenyzői pályafutását hosszú szünet után nemrég felújító Takács Erika szintén remekelt. Ő ugyancsak a legnehezebbek súlycsoportjában a 39-44 esztendősek között diadalmaskodott.  A Kecskeméti TE emelője a 67 kilogrammos szakítás után a második fogásnemben 91 kg-ig jutott, így összetettben 158 kilós, az újrakezdést tekintve új egyéni csúccsal nyert.