Talmácsi autóversenyzőként is sikeres

Talmácsi autóversenyzőként is sikeres

Talmácsi

A jelenlegi négy legjobb magyar gyorsasági motorversenyző a mogyoródi létesítmény területén lévő Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban mérkőzött meg egymással a szlalompályán. Az elődöntőben a Supersport 600 vb-n versenyző Team Hungary Toth két pilótája, Tóth és Németh egymással, Talmácsi pedig a 2007-ben a 125 kcm-es kategóriában Európa-bajnok, idén a Superstock 1000 sorozatban szereplő Győrfivel csapott össze.

Talmácsi Gábor

Talmácsi Gábor

Az időeredmények alapján Németh és Győrfi jutott volna a fináléba, de mindketten sok bóját ütöttek el, így a pontosabban autózó Talmácsi és Tóth került a döntőbe. A harmadik helyért rendezett versenyt Győrfi nyerte, a fináléban pedig – ismét a precíz vezetésnek köszönhetően – Talmácsi diadalmaskodott. 

“A legjobb időt nem én értem el, de nem is ez volt a feladat, hanem a hibátlan és gyors vezetés, amiben én teljesítettem a legjobban. Mindig azt vallottam, hogy a kevesebb néha többet ér, és mindig arról voltam híres, hogy a versenyeim alatt a fejemet is használom. Fantasztikus volt ez a kezdeményezés, mindig is azt vallottam, hogy a magyar motorosoknak több ilyen közös programot, közös edzést kellene szervezni, amelyek után kicserélhetnék tapasztalataikat.” – idézte Talmácsit a Hungaroring közleménye.

Kapcsolódó cikkek