Arany csoportban

Arany csoportban

Gádorfalvi ÁronGádorfalvi ÁronA szörfös Gádorfalvi Áron bekerült a legjobbakat felvonultató úgynevezett Arany csoportba a Perthben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon, ám az csak később derül ki, hogy a viadalon szerzett-e londoni kvótát.

Utassy Loránd szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a kedvezőtlen széljárás miatt szerdán a tervezett kettő helyett csak egy futamot rendeztek meg, ezen az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi a hetedik lett, amivel összetettben feljött a 22. helyre. Ez alapján indulhat a mezőny legjobb harmadát tömörítő Arany csoportban. Ide 30 ország versenyzői kerültek be, és mivel ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről 28-an jutnak kvótához, szombatig eldől, hogy Gádorfalvinak sikerült-e az indulási jog kivívása. A magyar szörfös a nemzetenkénti lebontásban jelenleg a 16., így biztos előnnyel várja a további futamokat. 

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor, fotó: Hajó Mgazin

Az már szerdán eldőlt, hogy a laseres Berecz Zsombor kvótát szerzett, miután ugyancsak a mezőny első harmadában, egész pontosan a 31. helyen végzett hat futam alapján, és ő is az Arany csoportba került. Bakóczy Róbert 123. lett, ő a Bronz csoportba került. Laserben 35 kvótát osztanak ki az ausztráliai vb-n.

Csillaghajóban a Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros nyolc futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalta el. Innen 11-en jutottak kvótához.

A viadalról korábban a szörfös Detre Diána is ötkarikás indulási jogot szerzett.

Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet kiharcolni.