Kemény, mint a vas

Kemény, mint a vas

Vass DóraVass Dóra

Péntek délelőtt teljesítette utolsó kontrolledzését Vass Dóra, aki szombaton utazik el Londonba, a ritmikus gimnasztikázók olimpiai kvalifikációs tesztversenyére.

Sinkó Andrea szövetségi kapitány azt mondta, a 20 éves versenyző hibátlanul mutatta be mind a négy gyakorlatát a Nemzeti Sportcsarnokban lebonyolított tréning során.”Már a múlt héten, a felmérőn is nagyon szépen teljesített, a felkészülése tökéletesen sikerült, nagyszerű formában van, bízunk abban, hogy sikerül megszereznie a kvótát, s az elvárásunk is ez” – fogalmazott Sinkó.

Vass Dóra

Vass a tavaly szeptemberi, Montpellierben rendezett világbajnokságon 20. lett egyéni összetettben, ezzel kivívta magának a jogot, hogy a londoni tesztversenyen az olimpiai indulási jogért küzdjön. A hétfőtől szerdáig tartó viadalon még öt rg-s, de országonként csak egy szerezhet kvótát. A kvalifikációért folyó harcban az a tizenöt versenyző nem lesz érintett, aki már a tavalyi vb-n kvótát szerzett. A magyar sportoló pódiumedzésére vasárnap kerül sor, majd hétfőn a labda- és karika-, kedden pedig a buzogány- és szalaggyakorlatok következnek.