Magyar sportolók Pozsonyban

Magyar sportolók Pozsonyban

Magyar sportolók - sportoló magyarok Európa közepén címmel nyílt kiállítás Pozsonyban kedden.

A Rozsnyóról érkezett vándortárlat a szlovákiai magyar kulturális szervezet, a Csemadok Országos Tanácsának köszönhetően jutott el a fővárosba. Az időszaki tárlat a legsikeresebb magyar olimpiai bajnokokat, illetve csapatsportágakat mutatja be. A kiállítás február 16-ig tekinthető meg a Csemadok pozsonyi székházában, ezt követően Budapestre utazik, majd Bulgáriában vendégszerepel.  
    
“A szervezet szándéka, hogy amint lehet, a tárlatot visszahozza a Szlovákiába, kibővítve azokkal az itteni magyar sportolókkal, akik szintén sikereket értek el az olimpiákon” – mondta el az MTI-nek Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára.
    
A kiállítás társszervezője a pozsonyi magyar nagykövetség is. A tárlatot megnyitó Balogh Csaba, Magyarország szlovákiai nagykövete hangsúlyozta: annak ellenére, hogy Magyarország kis ország, a legsikeresebbek közt említik a modern kori olimpiák történetében.
    
A nagykövet az MTI-nek elmondta, reményei szerint közös összefogással és megfelelő felkészüléssel 20 éven belül Budapest kész lesz egy olimpia megrendezésére. A kiállítás anyagát Szabó Lajos, a szövegi részét Szikora Katalin állította össze.