Bronzérmes lett

Bronzérmes lett

Joó AbigélJoó Abigél, fotó: Illyés Tibor/MTI A 78 kg-os Joó Abigél bronzérmet nyert a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

A zárónap első számú hazai éremesélyesének tartott Európa-bajnok az ukrán Turksz és a kubai Castillo legyőzése, majd az elődöntőben az orosz Vera Moszkaljuktól elszenvedett vereség után a kanadai Catherine Roberge-zsel csatázott a bronzért, akit eddigi egyetlen meccsükön legyőzött 2010-ben Varsóban. A budapesti találkozó csak két és fél percig tartott, amikor a KSI dzsúdósa egy belső combdobásra ippont kapott, ezzel véget vetve a csatának.
    
“Az utóbbi három versenyemhez képest jól sikerült a Hungária Kupa, legutóbb ugyanis nem jött ki a lépés, ma háromszor annyi meccset nyertem, mint akkor összesen – nyilatkozta az MTI-nek. – Tény, hogy olyan ellenféltől kaptam ki, akitől nem kellett volna, az amerikaival így nem találkoztam, jövő héten talán összejön vele is egy mérkőzés.”
    
Edzője, Pánczél Gábor nagyrészt elégedetten értékelte tanítványának szereplését:
    
“Abigél mai teljesítménye az olimpiai felkészülés jelen szakaszában jónak mondható. Voltak kötelező győzelmek, akad még javítanivaló, az elvesztett meccset azért sajnálom, mert nekünk utána a favorit amerikai kellett volna, hogy tétmeccsen menjen vele. Jövő hétvégén Düsseldorfban remélhetőleg találkoznak.”
    
Joó a 15 fős magyar csapat egyetlen érmét szerezte meg a Körcsarnokban, ahol rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa lépett tatamira.