Futballal segíthetnek a sikeres vállalatok

Futballal segíthetnek a sikeres vállalatok

Focilabda a hálóbanMagyarország kétszáz legsikeresebb vállalata egy kispályás labdarúgótornán való részvétellel, illetve a nevezési díj befizetésével támogathatja az SOS Gyermekfalvak alapítványt.

A kezdeményezés keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a rendezvény meghívásos, azokat a cégeket invitálták rá, amelyek szerepeltek a Figyelő című gazdasági hetilap TOP200-as összeállításában. “Ez az esemény különleges lehetőség a cégek számára, mert most a szokásostól eltérő, kötetlen formában találkozhatnak a gazdasági élet főbb szereplői” – mondta Illisz László, a Figyelő főszerkesztője.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviseletében Borbély Zoltán, a jogi és sajtóiroda vezetője kiemelte, hogy a torna szorosan illeszkedik az MLSZ-nek az amatőr futball erősítésére irányuló stratégiájához.

“Sok hozadéka lehet ennek az eseménynek, s nemcsak a sportra és a futballra, hanem a társadalom egészére nézve is – mondta Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben a torna szakmai védnöke. – Üzenete van annak, hogy a legsikeresebb vállalatok futballban küzdenek meg egymással, ez a sport jótékony hatására irányítja a figyelmet.”

Az MLSZ telki edzőcentrumában sorra kerülő többfordulós tornára, melynek fővédnöke Csányi Sándor MLSZ-elnök, április 6-ig jelentkezhetnek a meghívottak 85 000 forint plusz ÁFA nevezési díj ellenében. Ennek egy része – a szervezők nem közölték, hogy mekkora összeg – kerül az SOS Gyermekfalvakhoz. A tervek szerint a selejtezőket május 5-én, 6-án, 12-én és 26-án rendezik 50-50 csapat részvételével, míg a döntőre június 7-én kerül sor a legjobb 20 együttes részvételével. Az ünnepélyes díjátadót június 11-én a Kempinski Hotelben tartják.