Nagyhatalmak Magyarországon

Nagyhatalmak Magyarországon

tollaslabdaA tollaslabda nagyhatalomnak számító Koreai Köztársaság, Dánia, Anglia és India is küld versenyzőket a csütörtöktől vasárnapig Pécsett megrendezett II. Multi Alarm magyar ifjúsági nemzetközi bajnokságra.

Amint az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a viadal az európai szövetség ifjúsági körversenyének egyik legfontosabb állomása, amelyre 18 ország 161 játékosa nevezett. A szervezők kiemelték,  a tavalyi, első rendezés is rendkívül magas színvonalú volt, így nem meglepetés, hogy az idei kiírásra a sportági nagyhatalmak – mint például Dél-Korea, Dánia, Anglia és India – is szerepelteti 19 éven aluli versenyzőit. Ennek tükrében pedig garantált, hogy ez a viadal ígérkezik az egyik legerősebb európai ifjúsági megméretésnek, és már biztos, hogy a verseny jövőre A kategóriás, azaz a legmagasabb fokozatú besorolást kap.
Kihasználva az ifjúsági viadal rangját, a helybéliek a nyáron a 8-13 éveseknek olyan tábort szerveznek, ahol külföldi szakemberek irányítják majd a szakmai munkát, és a gyerekek angolul is tanulhatnak. A pécsiek felnőtt vonalon is “nyomulnak”, ők rendezik május 29. és június 2. között a Klubcsapatok Európa Bajnokságát. A közelgő londoni ötkarikás játékok miatt várhatóan az együttesek a legerősebb összeállításban lépnek pályára, ezért számos olimpikon is eljön. Mivel a hazai bajnokságot a Pécsi Multi Alarm SE nyerte meg, így a házigazda jogán két magyar csapat, a pécsi mellett az ezüstérmes Debrecen is részt vehet a versenyen.