Többet kérnek az úszók

Többet kérnek az úszók

úszók

Szabó Tünde főtitkár a MÚSZ vasárnapi közgyűlésén a törekvést alátámasztó érvként azt hozta fel, hogy bár a szövetség 2012. évi költségvetése nyugodt és kiegyensúlyozott gazdálkodást tesz lehetővé, a klubok, szakosztályok szintjén egyre több problémát okoznak a látványsportok TAO-támogatásából adódó anomáliák.
A Testnevelési Egyetem dísztermében megjelent küldötteket Gyárfás Tamás elnök tájékoztatta a Debrecenben május 21. és 27. között sorra kerülő Európa-bajnokság előkészületeiről, egyszersmind arról, hogy az európai szövetség (LEN) elnökségének hétvégi, spliti ülésén nagy sikert aratott a kontinensviadalról készült magyar beszámoló.

Kiss László szövetségi kapitány tájékoztatójában hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokságon az olimpiai szintet már teljesítő, illetve ahhoz közel álló versenyzők szerepelnek majd, s Debrecenben kiemelt cél, hogy még legalább egy-egy férfi és női ötkarikás váltó-kvótát szerezzen a csapat. A LEN úszóbizottságának tagja, Tóth Ákos kiemelte, újabb hadjáratot kell indítani az uszodákban szakképesítés nélkül oktatást végző “kóklerek” ellen, akik rendkívül súlyos károkat okoznak a magyar úszósportnak.

A közgyűlésen átadták a MÚSZ kiemelkedő életpályákat elismerő Centenáriumi Érdemérmeit, az idei díjazottak: Kiss Miklós, Mátsik Györgyné és Tóth Ákos. Kitüntetést kaptak 2011 legjobb úszóedzői, a felnőtt versenyzők eredményei alapján Széles Sándor, a világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel mestere és Nagy Péter, a 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka edzője, míg az utánpótláskorú úszók szakvezetői közül Virth Balázs és Sántics Béla részesült díjazásban.