Szirányi távozott a keretből

Szirányi távozott a keretből

Szirányi BenceVáltozás történt az április 15-én rajtoló ljubljanai divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretében: a francia Briancon hátvédje, Szirányi Bence eddigi munkáját megköszönte csütörtök este Kevin Primeau szövetségi kapitány.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a svédországi MoDo csapatában szereplő Hári János ugyanakkor megérkezett a csapat szálláshelyére, és péntektől teljes értékű edzésmunkát végez. A hét közepén a támadó Tóth Adriánnak kellett távoznia a keretből betegség miatt, a helyére viszont megérkezett a Franciaországban légióskodó csapatkapitány, Szélig Viktor. A válogatott szombaton és vasárnap a káposztásmegyeri Jégpalotában felkészülési mérkőzést vív a lengyelekkel. Az utazók listáját 12-én hirdeti ki a kanadai szakvezető. Az együttes 13-án buszozik el Ljubljanába.

Az április 15. és 21. között esedékes divízió I-es vb-n a magyarok sorrendben a japán, az ukrán, a házigazda szlovén, valamint az osztrák és a brit csapattal találkoznak. A hatosból az első és második helyezett feljut a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I B osztályába.

A keret:

kapusok: Bálizs Bence, Pleszkán József (Sapa Fehérvár AV19), Budai Krisztián (Miskolci Jegesmedvék)

hátvédek: Horváth András, Tokaji Viktor, Láda Balázs, Sille Tamás, Orbán Attila, Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV19), Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás, Kiss Dániel (Dab.Docler), Szélig Viktor (Briancon)

csatárok: Ladányi Balázs, Sofron István, Vas Márton, Kovács Csaba, Sikorcin Ladislav, Mihály Árpád, Benk András, Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV19), Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila (Dab.Docler), Bartalis István, Vas János (Troja-Ljungby), Hári János (MoDo)

Kapcsolódó cikkek