Széchenyi István-emlékverseny lesz vasárnap

Széchenyi István-emlékverseny lesz vasárnap

A Danubius Nemzeti Hajósegylet, a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetség, illetve a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség immár 22. alkalommal rendezi meg a gróf Széchenyi István-emlékversenyt és sportnapot vasárnap a Margitszigeten.

A DNHE klubháza és a Wesselényi csónakház körüli területen 9:30 órakor kezdődő programsorozat keretében több versenyszámot is nyomon követhetnek a kilátogatók – a szervezők tájékoztatása szerint. 

Az első szám a tavaly hagyományteremtő céllal útjára indított nemzetközi “üldözéses” nyolcas verseny lesz, amelyet a fővédnök Tarlós István főpolgármester által felajánlott Budapest Kupáért írtak ki.

Az egyik leglátványosabb versenynek idén is az 500 m-es “fapados Oxford-Cambridge” ígérkezik, ennek keretében egyetemek és főiskolák csapatai mellett céges együttesek is összemérhetik tudásukat a Dunán. 

A több kiegészítő programot is kínáló emlékverseny és sportnap tradicionálisan az I. világháborúban elesett egykori evezősök emlékköveinek megkoszorúzásával veszi kezdetét.