Élőben láthatjuk a Vodafone Belvárosi Nagydíjat

Élőben láthatjuk a Vodafone Belvárosi Nagydíjat

Jenson Button

Jenson Button budapesti bemutatójáról senki nem marad le. A közszolgálati média május 1-jén élőben adja a futamokat.

Élőben tudósít az m1 és az MR1-Kossuth Rádió a Vodafone Belvárosi Nagydíjról május 1-jén 14 és 17 óra között. A vadonatúj mobilhálózatát ünneplő Vodafone április 28-a és május 1-je között rendezi meg a Kezdj El Valami Újat Hétvégét, amelynek záró napján, a fesztivál csúcspontjaként, több tízezer néző előtt hódítják meg Budapest belvárosát az autó- és motorsport hazai képviselői, valamint Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes pilótája. A 2009-es Forma-1-es szezon világbajnoka az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig a kifejezetten erre a programra kiépített egyedülálló versenypályán, amely a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában húzódik. A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő MTVA a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül.

Vodafone Belvárosi Nagydíj

Nagyszabású hálózatfejlesztésének megünnepléseként a Vodafone április 28. és május 1. között rendezi meg a Kezdj El Valami Újat Hétvégét. A négynapos, 40 órányi ingyenes programot kínáló fesztivál záró napján, május 1-jén rendezik meg a Belvárosi Nagydíjat, melyen a motorsportok hazai kiválóságai mellett, Jenson Button, a Vodafone McLaren Mercedes csapat Forma-1-es pilótája is Forma-1-es autóba ül, hogy háromszor végigszáguldjon a bazilika és a Parlament között kiépített 1,6 km hosszú versenypályán.

A Vodafone Belvárosi Nagydíját az MR1-Kossuth Rádió, valamint az m1 élőben, egy háromórás műsorfolyam keretében HD minőségben közvetíti, hogy azok is részesülhessenek az egyedülálló futamok élményében, akik nem a helyszínen élvezik a kivételes eseményt. A nagydíj futamait a Forma-1-es közvetítésekből ismert Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros közvetíti, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. A Belvárosi Nagydíjon háromszor is autóba ülő Jenson Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen.

Az közmédia saját kihelyezett programjaival délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre. A színpad háziasszonya Nagy Judit lesz, fellép az Alma zenekar és a Kolompos együttes. A Kossuth-szobornál interaktív óriásbábos előadások, a Rákóczi-szobornál kézműves foglalkozások várják a legifjabbakat, akik az F1 jóvoltából 11 és18 óra között interaktív gokartbemutató részesei is lehetnek. Május 1-jén délután az MTVA színpadot állít fel az Erzsébet téren, ahol sztárzenekarok várják rajongóikat. Délután fellép többek között a Bebe and the Change formáció, Gyurcsik Tibor, Caramel, Tolvai Renáta, Kállay Saunders András, Rakonczai Viktor és Rácz Gergő, Puskás Peti, Fábián Juli és a Zoohacker, illetve a Heincz Gábor Biga. Az estét pedig a Compact Disco zárja egy hatalmas bulival.

A Belvárosi Nagydíj Kossuth téri célvonalában május elsején gokartfutamok és versenyautó-kiállítás várják a technikai sportok szerelmeseit. A helyszín egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett Vodafone McLaren Mercedes Forma-1-es autó lesz, amely kivételes hangulatot kölcsönöz majd az Országház előtti térnek.

Kapcsolódó cikkek