Győzött a Videoton az FTC ellen

Győzött a Videoton az FTC ellen

VASAS-FTCJuha Hakola (FTC, b), Tóth Balázs (Videoton, k) és Marko Simic (FTC) harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga, 26. fordulójában a Videoton FC - Ferencváros mérkőzésen, a székesfehérvári Sóstói Stadionban, fotó: Szigetváry Zsolt/MTIA Videoton 2-0-ra verte a Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi mérkőzésén, ezzel 19 év után nyert otthon a zöld-fehérek ellen.

Videoton FC-Ferencváros 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 8000 néző, V: Fábián 
gólszerzők: Nikolics (68.), Mitrovic (79., 11-esből) 
sárga lap: Tóth B. (22.), Torghelle (70.), illetve Grúz (63.), Jova (78.)

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Hector – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Kovács I. 85.), Sándor, Walter Lee (Gyurcsó 60.) – Nikolics (Torghelle 69.) 
Ferencváros: Jova – Kulcsár, Balog Z., Klein, Junior – Grúz – Jovanovic, Otten, Hakola (Rósa D. 75.) – Simic (Zsivoczky 72.), Beliczky (Oláh 66.)

Igazi rangadóhangulat fogadta a harmadik Videoton FC és a kilencedik FTC játékosait a Sóstói Stadionban. A fehérváriak a Ferencváros ellen 19 éve tartó hazai nyeretlenségi sorozatot szerettek volna megtörni. A címvédő gyorsan átvette az irányítást, de ez csak mezőnyfölényt jelentett, mert nem tudta nagyon átjátszani az FTC masszív és szervezett középpályáját. Aztán a 25. perctől egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégek kapujára, többször is Jova bravúrja segített a vendégeknek. 

Orbán Viktor a lelátón

Orbán Viktor a lelátón figyelte a meccset, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A szünet után is egyértelmű volt a hazai fölény, érett a fehérváriak vezető találata, amelyet Nikolics meg is szerzett. A sérült csatár helyett Torghelle érkezett a pályára, aki büntetőt harcolt ki, amelyet Mitrovic belőtt, ezzel eldőlt a mérkőzés.