Kovács Ágnes visszatért

Kovács Ágnes visszatért

Kovács ÁgnesKovács ÁgnesA magyar úszósport eddigi utolsó olimpiai bajnoka visszatért az uszodák világába. E hónaptól kezdve a hazai szövetség marketing- és kommunikációs vezetőjeként tevékenykedik tovább.

“Tizenegy hónappal kisfiam megszületése után kaptam a felkérést a szövetségtől, s örömmel mondtam igent, hiszen egyfelől összeegyeztethető a gyereknevelés és a munka, másfelől most újra szorossá válik a kapcsolatom az úszással. Eddig is elnökségi tag voltam ugyan a MÚSZ-ban, vagyis a kapcsolat közben sem szakadt meg, de ez azért már más jellegű viszony lesz saját sportágammal – mondta el Kovács Ágnes szerdán az MTI érdeklődésére. – Örülök a visszatérésnek, már csak azért is, mert erre készültem, ezt tanultam itthon és Amerikában is.”

Kovács Ágnes első komolyabb “leckéje” a május 21-én kezdődő debreceni Európa-bajnokság lesz.

“Tagja vagyok a hazai Eb szervezőbizottságának, s roppant fontos eseménynek tekintem ezt a versenyt. Fontosságára hadd említsek személyes példát: ha Sydney, a 2000-es nyári olimpia előtt nincs Európa-bajnokság, akkor ma nem lennék olimpiai bajnok! A helsinki ezüst ébresztett rá, hogy más taktikával kell az olimpián versenyeznem, ha nyerni akarok. Természetesen az idén minden válogatott sportoló számára a londoni olimpia a legfontosabb, amely előtt egyfajta főpróba a debreceni kontinensviadal. A magyarországi verseny nagyon jó teszt lehet a mieink számára, s nagy lehetőség is egyben azoknak, akiknek nincs még olimpiai szintjük.”
A MÚSZ marketing- és kommunikációs vezetője sokat vár a magyar úszóktól Debrecenben és Londonban egyaránt.

“Nagyon erős úszóválogatottunk van, amelyben a már sok világeseményen bizonyított kiválóságaink mellett akadnak jócskán olyanok is, akik meglepetésemberek lesznek az itthoni Eb-n és az olimpián. Olyanok, akikkel a közvélemény még nem számol. Plusz terhet nem akarok senki nyakába rakni, ezért sem mondok neveket, bár nyilvánvalóan eleve sokat remélhetünk vb-érmeseinktől. Természetesen a legnagyobb sikert az jelentené Londonban, ha tizenkét év után ismét magyar úszóarany születne, de ha úgy alakul, hogy más színű érem csillog úszóink nyakában, én azzal is elégedett lennék” – mondta új minőségében Kovács Ágnes, a korábbi klasszis mellúszó, aki ötkarikás elsősége mellett világ- és Európa-bajnoki győzelmeket is szerzett.