Több újoncot avathat Egervári Sándor

Több újoncot avathat Egervári Sándor

Gyurcsó ÁdámGyurcsó ÁdámKijelölte 22 fős keretét Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a júniusi Csehország és Írország elleni felkészülési mérkőzésekre.

 

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint a keretbe négy olyan játékos kapott meghívót, akik korábban nem léptek pályára a nemzeti csapatban: a debreceni Szakály Péter és Mészáros Norbert, valamint Megyeri Balázs, az Olimpiakosz és Gyurcsó Ádám, a Videoton játékosa. A keret tagja Kádár Tamás is, ő azonban csak az U21-es válogatott Törökország elleni Eb-selejtezője után csatlakozik a csapathoz.

“Négy olyan játékost jelöltünk a keretbe, aki korábban még nem volt köztünk az A válogatottban, de az elmúlt hónapokban kiemelkedő teljesítményt nyújtott klubcsapatában” – mondta Egervári Sándor. “A DVSC két meghatározó játékosának, Mészáros Norbertnek és Szakály Péternek a meghívása, azt gondolom, nem meglepetés, ők már a Bajnokok Ligájában is bizonyították, hogy nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és Megyeri Balázs is kiérdemelte a meghívót, hiszen fantasztikusan jó idényt tudhat maga mögött.”

A szakvezető hozzátette, Gyurcsó Ádám személyében a keret tagja egy olyan fiatalember is, aki szerinte nagyon szép jövő előtt áll, és lehetőséget szeretett volna biztosítani számára, hogy ne csupán a jövő játékosa lehessen, hanem már a jelené is. “Képességei alapján komoly karrier előtt áll, meghívását nem nevezném megelőlegezett bizalomnak, idei teljesítményével kiérdemelte a kerettagságot” – mondta Gyurcsóról a szakember. A keretből továbbra is hiányzik a hosszú ideje sérült Gera Zoltán, valamint Rudolf Gergely és Priskin Tamás, továbbá Elek Ákos és Lázár Pál azért nem kapott meghívót, mert klubcsapatukban kevés szerepet kapnak.

A válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Vanczák Vilmos (Sion), Lipták Zoltán (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Anderlecht), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Kádár Tamás (Newcastle United)

Középpályások: Halmosi Péter (Haladás Sopron Bank), Varga József (DVSC-TEVA), Koman Vladimir (AS Monaco), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton)

Támadók: Szalai Ádám (Mainz), Németh Krisztián (RKC Waalwijk), Szabics Imre (Sturm Graz)