Új társat és kemény ellenfelet kapott

Új társat és kemény ellenfelet kapott

Babos TímeaBabos TímeaBabos Tímea a hétfőn rajtoló, kétszázhúszezer dollár összdíjazású strasbourgi salakpályás női tenisztorna nyitó fordulójában, az idei budapesti viadalon döntős orosz Jelena Vesznyinával találkozik, párosban pedig új, tajvani társsal lép pályára.

Babos Hszie Su-vej oldalán áll rajthoz a párosversenyben. A magyar tini párosban 120. a világranglistán, a távol-keleti teniszező pedig az 52. A kettős nem csak Strasbourgban, hanem majd a Roland Garroson, a wimbledoni előszezonban és az angliai Grand Slam-tornán is együtt próbál szerencsét.

“Remélem, hogy sikeres párost alkotunk” – fogalmazott Babos. “A tajvani lány korábban a top 10-ben is volt párosban. Strasbourgban majd kipróbáljuk, hogyan megy a közös játék.”

A 26 éves Hszie Su-vej párosban nyolc WTA-versenyt nyert, további öt alkalommal volt finalista. Három ével ezelőtt elődöntőig jutott a Roland Garroson, az Australian Openen pedig kétszer (2009, 2011) került a legjobb nyolc közé. A US Openen 2009-ben, Wimbledonban 2011-ben jutott az elődöntőbe vegyespárosban. “Már a salakos szezon elején elmondtam, hogy a Roland Garrosra tartogatom a csúcsformámat” – mondta Babos. “Az elmúlt napokban már új szisztémával készültem, remélem, ennek lesz is hatása a salakos játékomra. Várom a strasbourgi versenyt, hiszen a WTA-tornáknak azért egészen más a hangulata, mint a kisebb kategóriájú versenyeknek”.

A 19 éves Babos az elmúlt két hétben ITF-versenyeken szerepelt, Cagnes-sur-Merben az első, míg Prágában a második fordulóban szenvedett vereséget egyesben.

A magyar játékos egyesben várhatóan hétfőn vagy kedden játszik a 25 éves Vesznyinával, aki jelenleg 79. a világranglistán, 2009. október 12-én azonban még a 22. volt. Egyesben 2009 és 2012 között hatszor volt döntős WTA-versenyeken, de még vár az első diadalra. Hat éve az Australian Openen, 2009-ben pedig a Roland Garroson jutott el a negyedik fordulóig.

Strasbourgban egyesben a tavalyi wimbledoni elődöntős német Sabine Lisicki (13. a WTA-rangsorban) lesz az első kiemelt, s indul a párizsi Grand Slam-verseny 2010-es győztese, az olasz Francesca Schiavone (14.) is. Rajtuk kívül többek között az orosz Marija Kirilenko (16.) és a spanyol Anabel Medina Garrigues (31.) is ütőt ragad az Internationaux de Strasbourg elnevezésű eseményen.

Kapcsolódó cikkek