Magyar éremeső a kajak-kenu Európa-bajnokságon

Magyar éremeső a kajak-kenu Európa-bajnokságon

Kárász Anna és Vad Ninetta, fotó: Kovács Tamás/MTIA magyar küldöttség egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet gyűjtött a zágrábi kajak-kenu Európa-bajnokság szombati döntői során.

A legfényesebb medál 1000 méteren a már olimpiai csapattag Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó nevéhez fűződött, míg a nők hasonló számában a pénteken még gyomorpanaszokkal küzdő Vad Ninetta Kárász Annával ezüstérmes lett.

A két bronzot a két négyes, az ötkarikás játékokra készülő 500-as női kajakos egység – Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas Krisztina -, illetve a Tóth Márton, Mike Róbert, Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs alkotta 1000-es kenus kvartett szerezte.

Az élete első felnőtt világversenyén szereplő, ifjúsági olimpiai bajnok kajakos, Farkasdi Ramóna negyedik lett 1000 m-en, a Sáfrán Mátyás, Nagy Péter kenus duó pedig ötödikként ért célba egy kilométeren. A pénteki nyitónapon még szintén rosszullétre panaszkodó kenus Varga Dávid nyolcadikként zárt az 1000 m-es döntőben.

A szombati B finálékban a magyarok közül egyedül Slezsák István (K-1) volt érdekelt, ő hetedik helyével összesítésben 16.-ként zárt.