Jöhet az olimpia!

magyar férfi vízilabda-válogatott Bízzunk benne, hogy a kemény edzés Kemény Dénessel idén is meghozza a várt ereménytNem félnek a felelősségtől a londoni olimpiára készülő magyar vízilabda-válogatottak játékosai, szakvezetői. A legutóbbi három tornán diadalmaskodó férfiak, valamint a négy éve Pekingben negyedik helyezett nők is jó eséllyel szállnak medencébe a brit fővárosban.

Erről Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára beszélt az m1 Ma Reggel című műsorában kedden, hozzátéve, hogy a felkészülés jelenlegi szakaszában a formába hozásnak van a legnagyobb jelentősége, hamarosan azonban már a finomhangolásra lesz szükség a végleges kerettel. A sportvezető közölte: magas színvonalú tornára számít, amelyen a férfiak mezőnyében a magyar mellett a szerb, az olasz és a montenegrói együttes is rutinos játékosokkal száll majd vízbe.

“Nemcsak jól kell játszani, hanem győzni is tudni kell, persze tudjuk, hogy a Kemény-csapat képes erre. A magam részéről annak örülnék, ha a magyar válogatott kihozná magától a legjobbat” – mondta Nemcsik.

A főtitkár szerint a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok játékosokat leginkább egy negyedik arany megszerzése motiválja, de “a csapatban egyetlen játékost sem kell extra ígéretekkel rávenni a munkára”.