Győztünk a spanyolok ellen!

Győztünk a spanyolok ellen!

vizilabdaA Vodafone Kupa keretei között, a magyar női vízilabda-válogatott előkészületi meccsen legyőzte a spanyol nemzeti csapatot, amely a londoni olimpián ugyanabban a négyesben szerepel, mint Merész András alakulata.

A 3. Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi férfitorna programjában rendezett találkozót négy góllal nyerték Drávucz Ritáék.

Eredmény:

Magyarország-Spanyolország 10-6 (2-3, 3-2, 3-1, 2-0)

A magyar góldobók: Antal 4, Keszthelyi, Czigány 2-2, Kisteleki, Drávucz 1-1

Az összecsapás a spanyolok “majdnem-gólja” után valódi magyar találattal indult: az 50. válogatottságát ünneplő Antal Dóra vette be az ibériaiak kapuját, viszont néhány perc múlva már 1-2-t mutatott a margitszigeti Hajós uszoda eredményjelzője. Keszthelyi Rita egyéni akcióból egyenlített, hazai vezetés helyett azonban spanyol gólok következtek (2-4).

A szigorúbbá vált védekezés nyomán a második negyedben sikerült szépíteni Antal révén (3-4), a játékrész finisére pedig nagyot fordult a helyzet: remek ejtéssel előbb Kisteleki Hanna egyenlített, majd Keszthelyi 5-4-re alakította az állást, ám még a nagyszünet előtt válaszolni tudtak a spanyolok (5-5).

A harmadik negyedet álomszerűen kezdték a magyarok: látványos támadások végén először Czigány, majd a triplázó Antal növelte kétgólosra az előnyt (7-5). A spanyolok büntetőből kerültek közelebb, a duplázó Czigány jóvoltából viszont a zárónegyedre megnyugtató előnyt szorgoskodtak össze a Merész-lányok (8-6).

A befejező nyolc percben sokáig nem változott az állás, aztán a magyar csapatkapitány, Drávucz Rita a hálóba varázsolta a labdát, utána pedig Antal volt negyedszer is eredményes (10-6), ezzel eldőlt a meccs, még a szépítésre sem futotta a vendégek erejéből.

A magyar női válogatott szerdán is vízbe száll, de már Dunaújvárosban, ahol újabb előkészületi meccsen az olimpiai házigazda britek csapatával játszik 18 órától.