Egyre jobban érzi magát a klasszis

Egyre jobban érzi magát a klasszis

Böczögő DorinaBöczögő Dorina edz, fotó: Kovács Tamás/MTIA múlt szombati kiutazás utáni első három napját "szörnyűnek" élte meg, de már kezdi egyre jobban érezni magát Böczögő Dorina, a pénteken kezdődő londoni olimpia egyetlen magyar női tornásza.

“Magam sem tudom, mi volt az oka, hogy az első három nap nem ment semmi. Sajnos otthon nem tudunk olyan szereken és olyan körülmények között készülni, mint amilyen az olimpián vár ránk. Otthon még úgy éreztem, minden jól megy, majd itt kint mintha nulla lennék” – mondta az MTI-nek Böczögő, aki szeretne bekerülni az összetett verseny 24-es döntőjébe és szerencsével az ugrás nyolcas fináléjába. “Nem könnyű, hiszen itt tényleg a legjobbak indulnak. Összetettben több az esélyem, mint ugrásban.”

A békéscsabai tornász arra a kérdésre, mennyire zavarja, hogy gerendán kezd, így felelt:

“Nagyon! Nem szeretek gerendán kezdeni, ez a “legizgulósabb” szer. Edzésen még rendben van minden, de versenyen, amikor 15.000-20.000 szurkoló néz minket… Remélem, a vasárnapi selejtezőre már elmúlik az izgalom, és nem lesz baj.”

Böczögő Dorina

Böczögő Dorina, fotó: Kovács Tamás/MTI

Edzője, Petrovszki Pál is kiemelte, Magyarországon nincsenek olyan szerek, amelyeket az olimpián használnak, ráadásul itt dobogóra és nem kemény felületre helyezték fel ezeket. A lólengésben aranyesélyesnek számító Berki Krisztián például nem régen kapott “olimpiai” lovat a felkészüléshez.

“Sokkal jobb, ha rugalmas a talaj, a borítás, csak éppen ehhez a puhasághoz hozzá kell szokni. A kiutazás után csak a harmadik napon tudtunk teljes anyagerősségben edzeni, és most kezd el javulni Dorina teljesítménye” – mondta Petrovszki.