Mohamed könnyed győzelme

Mohamed könnyed győzelme

Mohamed AidaMohamed Aida, fotó: Kollányi Péter/MTIMohamed Aida bejutott a legjobb 16 közé női tőrben a londoni olimpia szombati versenynapján, miután könnyedén, 15-10-re legyőzte az amerikai Nzingha Prescodot.

A magyar versenyző a következő fordulóban a dél-koreai Nam Hjun Hivel találkozik. Mohamed elhúzott 4-0-ra, majd ellenfele két tust is bevitt, és ezzel zárult az első felvonás. A folytatásban is jól ment a magyar törőzőnek, fokozatosan húzott el, a második pihenőt megelőzően már 10-4-re vezetett. A záró szakaszban keményen próbált támadni az amerikai vívó, kicsit faragott hátrányán, ám így sem volt esélye a felzárkózásra. A nyolcaddöntőben Mohamed 15:10-kor mérkőzik Nammal.

“Nem készültem könnyű csatára, és nem is volt az. A következő ellenfelem a világranglista alapján a legerősebb lesz, az olimpiai ezüstérmes Nam, most éppen ezért nem pazarolhattam el az energiáimat. Úgy vélem, egyenlő esélyekkel indulunk harcba, igaz, az utolsó találkozásunkkor kikaptam tőle” – mondta az MTI-nek Mohamed.

Eredmény:

női tőr, egyéni, a 32 között:
Mohamed Aida-Nzingha Prescod (amerikai) 15-10