Hét magyar aranyérem

Hét magyar aranyérem

London OlimpiaA felnőtt lakosság előzetes várakozásai szerint összesen hét aranyérmet szereznek a magyar sportolók a londoni olimpián. Ez derül ki az olimpia kezdete előtt két héttel végzett Tárki-kutatásból.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint július közepén, az olimpia kezdete előtt két héttel ezerfős mintán végeztek kutatást arról, hogy a lakosság hány magyar győztest vár Londonban. A megkérdezettek ekkor igen bizakodóak voltak az aranyérmek tekintetében, hiszen az atlantai olimpián elért eredményhez közelített a várakozás: a felnőtt magyar lakosság átlagosan 6,77 aranyérmet remélt. Eszerint a pekingi olimpián elért 3 aranyéremre tehát csak egyszeri visszaesésként tekintenek, elvárásaikat inkább a korábbi olimpiák eredményeihez igazítják – áll az elemzésben.

A fiatalok és a kistelepüléseken élők elvárásai magasabbak az átlagosnál: a 40 évnél fiatalabbak átlagosan 7,1 aranyérmet reméltek, a községekben élők pedig átlagosan 7,2 aranyat. A fővárosiak várakozása mutatkozott leginkább visszafogottnak: ők átlagosan 6,4 aranyérmet vártak.