Aranyérme lehet a magyar öttusázónak

Aranyérme lehet a magyar öttusázónak

Tóth Adrienn az úszó szám után, fotó: Kollányi Péter/MTIKét szám után Tóth Adrienn vezet, Kovács Sarolta pedig a 22. a londoni olimpia vasárnapi női öttusaversenyében.

A Vizesközpontban a vívásban második Tóth került előbb sorra. A harmadik futamban elsőként csapott célba, s 2:17.32 perccel megjavította egyéni legjobbját. A tavaly Eb-ezüstérmes Tóth az úszással 1156 pontot gyűjtött, s 2132 ponttal átvette a vezetést.  

A második helyre a világranglistán harmadik brazil Yane Marques jött fel (2116 p), harmadik helyről pedig az idén vb-bronzérmes brit Samantha Murray (2096 p) várhatja a folytatást. Kovács az ötödik, azaz a legerősebb futamban indult. Remekül kezdett, majd nagyot hajrázott, s 2:08.11 perccel nemcsak saját csúcsát múlta felül, hanem egyben az ötkarikás játékok legjobb női úszóidejét érte el! A tavaly vb-második versenyző 1264 ponttal gazdagodott, összesítésben – 1928 ponttal – tíz helyet előrelépett. Az öttusázók magyar idő szerint 16:11-től a Greenwich Parkban a lovaglással folytatják, s ott kerül sor a lövészettel kombinált futásra is.