Az FTC kapta a két pontot az elmaradt mérkőzésért

Az FTC kapta a két pontot az elmaradt mérkőzésért

kézilabdaAz FTC-PLER Budapest kapta a Kecskemét ellen 18 órára kiírt - és a Kecskemét által délelőtt lemondott - férfi kézilabda NB I-es mérkőzés két pontját, 10-0-ás gólkülönbséggel.

A magyar szövetség (MKSZ) verseny-albizottsága arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Kecskemétnek 500 ezer forintot kell december elsejéig befizetnie az MKSZ számlájára költségtérítés címén. Az első fokú határozat ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.
    
A Kecskemét pénteken levélben jelezte az albizottságnak, hogy a jelenlegi anyagi helyzetében nem tudja megrendezni a találkozót.
    
Tóth Edmond, a kecskemétiek technikai vezetője az MTI-nek péntek délelőtt elmondta, hogy nem áll rendelkezésre az a közel 200 ezer forint, amely egy hazai mérkőzés megtartásához szükséges. 
    
“Szeretnénk tisztességesen befejezni a szezont. Ha kell, amatőrökkel és utánpótláskorú játékosokkal állnánk ki, de a hazai rendezéshez jelenleg nincs pénz” – mondta Tóth Edmond.
    
Amennyiben egy csapat háromszor nem áll ki a szezonban, úgy kizárják. A Kecskemét jelenleg az utolsó, 12. helyen áll az élvonalban (a mostanival együtt) kilenc mérkőzésen gyűjtött egy pontjával.