Szolnokon is nyert a Szeged

Szolnokon is nyert a Szeged

A vendégegyüttes sikerét hozta a Szolnok és a Szeged összecsapása a férfi vízilabda Vodafone ob I szerdai játéknapjának rangadóján.

A szolnoki uszodában az élvonalbeli mezőny legjobbjai közé tartozó, s a bajnoki dobogóra egyformán esélyes két csapat találkozott, melynek a házigazdák annak tudatában vághattak neki, hogy bőven akad törlesztenivalójuk. Mégpedig azért, mert ősszel – egyformán nagy csatában – a szegedi bajnoki meccsen ugyanúgy kikaptak a szerdai vendégtől, mint pár héttel később, a Magyar Kupa novemberi döntőjében. Az első részsiker mindenesetre a Szolnoké volt: kölcsönösen terméketlen akciókat követően az első negyed ötödik percében az olimpiai bajnok center, Kis Gábor talált be, de még az első szünet előtt Hegedűs Gábor egyenlített (1-1).    

Az újabb nyolc perc is az elsőrangú védekezésről szólt, illetve ennek megfelelően a támadójáték terméketlenségéről, mivel itt is, ott is csupán egyetlen gól született: a Szeged a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás révén átvette a vezetést, majd a vendégelőnyt a szolnokiak világ- és Európa-bajnok szerb légiósa, Zivko Gocic tüntette el (2-2).    

A mérkőzés képe a harmadik negyedben fordult nagyot, amikor is a Szolnok visszaesett, ugyanakkor a Szeged Török Béla büntetőjével, majd az emberelőnyös helyzeteket gyors egymásutánban kihasználó pólósai, Szivós Márton, az új-zélandi Joseph Kayes és Kiss Csaba jóvoltából 6-2-re ellépett, sőt a nagyszünet előtt még az ausztrál Aaron Younger is bevette Decker Attila kapuját (2-7).    

Szolnoki szépségtapasz gyanánt – cirka tizenkét percnyi gólszünet után – a román Ramiro Georgescu volt eredményes a befejező negyed elején, majd a játékrész közepén Nyéki Balázs lőtt akciógólt (4-7). Még feljebb zárkózni azonban már csak az utolsó percben sikerült, amikor Georgescu akcióból újfent betalált. Többre azonban már nem futotta a hazaiaknak, a Szeged összességében biztosan nyerte 7-5-re a rangadót, az emberelőnyök kihasználását tekintve azonban mindkét csapat gyenge bizonyítványt állított ki magáról (a Szolnok 12 fórból 2 gólt szerzett, a Szeged hasonló mutatója 10/1 volt).       

Eredmény, 16. forduló: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – A-HÍD Szeged VE 5-7 (1-1, 1-1, 0-5, 3-0)

góldobók: Georgescu 2, Kis G., Gocic, Nyéki 1-1, illetve Hegedűs, Molnár, Török, Szivós, Kayes, Kiss Cs., Younger 1-1
   
korábban: EKF-EgerFood-Imola – PVSK-Fűszért 10-8 (2-2, 2-3, 4-1, 2-2)

a legjobb góldobók: Zalánki, Farkas, Molnár 2-2, illetve Kistamás 3    

később: Kaposvári VK – Groupama-Honvéd 19.30