A fináléban Lőrincz Tamás

A fináléban Lőrincz Tamás

Lőrincz TamásAz olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás parádés birkózással bejutott a kötöttfogásúak 66 kilogrammos kategóriájának fináléjába a Tbilisziben zajló Európa-bajnokság utolsó napján, vasárnap.

Az előzőleg osztrák és francia riválisát is magabiztosan verő ceglédi sportoló az elődöntőben még a korábbiaknál is látványosabb teljesítményt mutatott be a török Atakan Yuksel ellen, akinek egy pillanatig sem volt esélye a mérkőzésen.

Lőrincz az első menetben – korábbi meccseivel ellentétben – nem várt, már a szakasz első felében szerzett három pontot egy villámgyors válldobással, majd még kettőt egy pörgetéssel. Az 5-0 után sem állt le, másfél percnél újabb válldobást mutatott be (7-0), és mehetett is pihenni. A második menetben szintén gyorsan eldöntött minden nyitott kérdést: ledöntés után ellenfele mögé került (1-0), majd pörgetett (3-0), aztán kiemelt, és ugyan az utóbbinál a dobásról le tudott forogni a török, a szőnyegen kívül ért földet, így 4-0-ról folytathatták a felek állásból. A hátralévő időben már nem volt miért kapkodnia Lőrincznek, nem is tette, így is fölényes győzelemmel jutott a döntőbe.

A finálék magyar idő szerint 15 órakor kezdődnek,  a harmadik meccs lesz majd Lőrincz döntője, melyet az orosz Adam Kurakkal vív.