Világbajnokok vagyunk curlingben

A világ legjobbjai: Palancsa Dorottya és Kiss ZsoltVilágbajnoki aranyérmet nyert a magyar vegyespáros a kanadai Frederictonban megrendezett Curling Vegyespáros Világbajnokságon. Ez áll a Magyar Curling Szövetség közleményében, amelyet vasárnap hajnalban küldött az MTI-nek.

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt a döntőben Svédország ellen óriási csatában “extra endben” harcolta ki a győzelmet. A Rókusfalvy Andrásnak, a Magyar Curling Szövetség elnökének közleményében az áll, a magyar curling történelmi, első világbajnoki aranyérme most abban a versenyszámban született meg, amely jó eséllyel olimpiai szám lesz a Szocsit követő dél-koreai Téli Olimpián.

Vegyespárosban Magyarország már 4 éve, 2009-ben ezüstérmet nyert, így ez a siker nem előzmény nélküli. Hatalmas dolog Kanadában európai curlingesnek nyernie, abban az országban, ahol másfél millió leigazolt curlingjátékos van, és ez a sport igazi nemzeti sportnak számít. A magyar curling számára pedig óriási lépés ez a világbajnoki cím a sportág hazai ismertségéhez és elismertségéhez vezető úton, míg nemzetközi téren újabb lépés a világ élvonalához – fogalmaz a szövetség elnöke.