Újpesten megszakadt az éllovas Győr rossz sorozata

Újpesten megszakadt az éllovas Győr rossz sorozata

fociFotó: Beliczay László/MTI

A listavezető Győr a hosszabbításban szerzett góllal, hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén.

Pintér Attila vezetőedző csapata így megszakította négy bajnoki találkozón át tartó nyeretlenségi sorozatát, s továbbra is hétpontos előnnyel vezeti a tabellát négy fordulóval a zárás előtt.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Győri ETO FC 1-2 (1-0)
——————————–
Szusza Ferenc Stadion, 3500 néző, v.: Solymosi
    gólszerzők: Vasiljevic (30.), illetve Andric (56.), Strestík (92.)
    sárga lap: Chema Antón (55.), Balogh B. (71.), illetve Kronaveter (63.), Andric (77.)

    Újpest FC:
    ———-
Balajcza – Szélesi, Vermes, Chema Antón, Pollák (Tshibuabua, 76.) – Simon K., Vasiljevic, Balogh B., Christ (Remili, 90.), Iandoli – Kabát

    Győri ETO FC:
    ————-
Stevanovic – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Trajkovic, Kronaveter (Nicorec, 88.), Pátkai – Strestík, Varga R. (Kink, 54.), Koltai (Andric, a szünetben)

Nagyon jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat előtt adódtak nagy helyzetek. Az Újpest tudott gólt szerezni, nem is érdemtelenül, ugyanis egy ízben a kapufa mentette meg a vendégeket. A Győr nagy lendülettel kezdte a második játékrészt az egyenlítés reményében, s bár több lehetőség is kihasználatlanul maradt, végül a szünetben becserélt Andric betalált. A Rába-parti együttes nem vett vissza a tempóból, állandó veszélyt jelentett az Újpest kapujára, de hol Balajcza, hol a kapufa állta útját az újabb vendéggólnak, amely aztán a hosszabbításban született meg.