Egy arany- és két bronzérem kajak-kenuban

Egy arany- és két bronzérem kajak-kenuban

Kajak-kenuEgy arany- és két bronzérmet szereztek a magyar kajakosok és kenusok az oroszországi Kazanyban zajló 27. nyári Universiade vasárnapi versenynapján.

 A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség tájékoztatása szerint Kiss Tamás a kenu egyesek 1000 méteres számában verhetetlennek bizonyult, míg a Petrovics Máté, Császár Gergely kajakos duó és a Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely összeállítású kajaknégyes egyaránt bronzérmes lett, ugyancsak egy kilométeren.Kiss, az Óbudai Egyetem hallgatója 2008-ban, a pekingi olimpián C-2 1000 méteren harmadik lett Kozmann Györggyel, a tavalyi, egyetemi világbajnokságon pedig aranyérmet szerzett ugyanitt, Kazanyban.

“Nagyon hullámzott a víz, fújt a szél, picit zavaró volt, de most már nem érdekel, hiszen nyertem! Erőből kenuztam. Nyomtam, ahogy bírtam. 500 méternél robbantottam és átvettem a vezetést. 800-nál kinéztem, láttam, hogy nincs senki a közelemben, s akkor megnyugodtam. Nagyon örülök az Universiade-győzelemnek!” – nyilatkozott Kiss Tamás. A Petrovics, Császár kettős egy hajszállal maradt le az ezüstéremről, a kajaknégyes pedig a fehéroroszokkal holtversenyben lett bronzérmes úgy, hogy az eredményközlő előbb a riválist hozta ki harmadiknak, de Hüttner Csaba csapatvezető reklamálása után végül holtversenyt hirdettek.
A magyar csapat eddig összesen 11 érmet nyert Kazanyban, Kissé a harmadik arany.