Újabb arannyal gazdagabb Berki Krisztián

Újabb arannyal gazdagabb Berki Krisztián

A pillanat, amikor Berki Krisztián olimpiai bajnok lett, fotó: Kovács Tamás/MTI (archív)Berki Krisztián aranyérmes lett lólengésben, Makra Noémi felemáskorláton harmadik, ugrásban pedig negyedik helyen végzett a tornászok cottbusi világkupa-versenyének szombati napján.

A szerenkénti döntőkről beszámolva a hazai szövetség arról adott hírt, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián a fináléban ismét 6,8-as kiinduló pontszámú gyakorlatát mutatta be, amely jól sikerült. Összpontszáma 15,550 lett, ezzel megnyerte a szezon első versenyét. “Ez volt a cél, teljesítettük” – nyilatkozta Berki Krisztián. “A gyakorlatom jobban sikerült, mint a selejtezőben. Nagyon örülök a győzelmemnek, de van még mit javítani. Érdekes volt újra versenyeznem, ismét versenyközegben lennem” – tette hozzá. Kovács István vezetőedző úgy értékelte a látottakat, hogy voltak hibák a gyakorlatban, de a felkészülési időszak ezen szakaszában ez teljesen megfelelő. Az pedig kifejezetten örömteli – tette hozzá -, hogy a világbajnok megnyerte a cottbusi finálét.
 
“Még nincs csúcsformában Krisztián, hiszen az Európa-bajnokságig még van időnk. Elégedett vagyok, 24-én utazunk a dohai világkupára, ugyanezt a gyakorlatot szeretnénk bemutatni, csak jobb kivitellel” – fogalmazott a szakvezető.


Makra Noémin már a bemelegítésénél látszott, hogy nagyon magabiztos. Felemáskorlát-gyakorlatát is ennek jegyében adta elő, magas kiviteli pontszámot kapott rá. Összpontszáma 14,275 lett, ez pedig a dobogó harmadik fokát eredményezte számára. Másik döntőjében mindkét ugrása jól sikerült, bár a másodikban volt egy apró megingás, végül 14,012 ponttal a negyedik helyen végzett. 
Vasárnap Makra a gerenda fináléjában szerepel.

Kapcsolódó cikkek