A világ legjobbjait várják Kecskemétre

A világ legjobbjait várják Kecskemétre

A világ legjobb öttusázóit várják a szervezők az április 30-a és május 4-e közötti kecskeméti világkupa-fordulóra.

“Európában csak ezt az egy világkupaversenyt rendezik az idei sorozatban, ezért óriási az érdeklődés” – jelentette be Simóka Bea, a hazai szövetség (MÖSZ) alelnöke a versenyzőknek elhelyezést biztosító Four Points Sheraton Kecskemét Hotelben tartott keddi sajtótájékoztatón, ahol aláírták a MÖSZ és a város közötti együttműködési megállapodást. Molnár Gábor versenyigazgató elmondta, hogy Budapest kapta a rendezési jogot, majd amikor Kecskemét került képbe új pályázatot akart kiírni a nemzetközi szövetség (UIPM). Az UIPM elnöke azonban elégedetten nyilatkozott, amikor meglátogatta a helyszínt – hangsúlyozta.

Előreláthatóan 31 országból érkeznek majd versenyzők, a nőknél és a férfiaknál egyformán 80-90 indulóra számítanak. A MÖSZ versenyigazgatója kiemelte: óriási könnyebbség, hogy a szálló közelében találhatók a versenyhelyszínek. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere arról beszélt, hogy a bokszgála után, amelyen Erdei Zsolt a búcsúmeccsét vívta, ismét kiemelkedő sporteseményt rendez Kecskemét. Reményét fejezte ki, a verseny hozzájárul ahhoz, hogy több fiatal kapjon kedvet a sportoláshoz Kecskeméten. Martinek János, a szövetség megbízott főtitkára megemlítette, hogy nagyon sok országban vett részt versenyeken, de ilyen kifogástalan szállodában és ilyen kiváló környezetben még nem volt. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy a kecskeméti versenyen lehet majd utoljára pontot szerezni a világkupadöntő előtt.

“Régen, 1996-ban nyertünk utoljára itthon világkupát, Kecskeméten magyar győzelmet szeretnénk” – tette hozzá.

A vk-sorozat február-márciusban Acapulcóban kezdődött, de rendezési hiányosságok miatt – többek között azért, mert alkalmatlan lovakat biztosítottak a szervezők -, félbeszakadt a verseny. A második viadalt április elején Kairóban rendezik, minden bizonnyal nem a teljes nemzetközi élmezőny számára, a bizonytalan belpolitikai helyzet miatt ugyanis több ország küldöttsége távolmarad.

Április közepén a kínai Csengutban talán már teljes versenyre kerülhet sor, az azt követő kecskemétin pedig még inkább. A vk-döntőre az egyesült államokbeli Sarasotában kerül sor június elején.

Kapcsolódó cikkek