Hatalmas új csúccsal győzött a Fifty-Fifty

Hatalmas új csúccsal győzött a Fifty-Fifty

A Fifty-Fifty több mint három órával megjavítva saját rekordját nagy fölénnyel nyerte a 46. Kékszalag Audi Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásversenyt.

A Józsa Márton kormányozta kétárbocos katamarán gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, s 7 óra 14 perc körüli idővel diadalmaskodott – a hivatalos időt később állapítják meg. A Fifty-Fifty 2012-ben 10:34 órás idővel ért el új csúcsot, megdöntve akkor a Nemere II 1955 óta élő, 10 óra 40 perces rekordját. Az üldözők közül az osztrák Andreas Hagara vezette Naturaqua és a Nagy R. Attila irányította Team Black Jack még nem érte el a tihanyi szorost.

A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kénytelen volt feladni a versenyt, mert az orrmerevítőnél elszakadt egy kötél, ennek következtében több alkatrész is megsérült, s a hibát nem lehetett a vízen kijavítani. 
A jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres távnak Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén.

Kapcsolódó cikkek