Óriáskivetítőkön nézhetők a meccsek a Belvárosban

Óriáskivetítőkön nézhetők a meccsek a Belvárosban

Csütörtöktől vasárnapig óriáskivetítőkön is nyomon követhetők a Belvárosban a budapesti vízilabda Európa-bajnokság zárószakaszának mérkőzései.

A kontinensviadal utolsó négy napján esedékes összes meccs megtekintésére az Erzsébet híd pesti lábánál, a Március 15. téren megépült Vodafone Vízilabda Aréna kínál lehetőséget, amelyet szerdán sajtótájékoztató keretében avattak fel.

“A szurkolói központban az M1-nek köszönhetően csütörtöktől az Eb valamennyi férfi és női mérkőzését, így az elődöntőket és a döntőket is élőben lehet látni” – fogalmazott Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke, a hazai sportági szövetség társelnöke.

A minden nap délelőtt 10.00 órakor nyitó arénának, ahová a belépés ingyenes, a legfőbb eleme egy 8×16 méteres, átlátszó falú látványmedence, ahol bemutatómeccseket és egyéb attrakciókat rendeznek majd meg. A médiaeseményen a medencét a közelmúlt olyan pólós kiválóságai avatták fel, mint például az Eb női “arca”, a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Szécsi Zoltán, s az egyszeres ötkarikás aranyérmes Kósz Zoltán.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke az Eb iránti érdeklődésről elmondta, hogy a margitszigeti Hajós uszodába szerdán kilátogatókkal együtt összességében átlépik az ötvenezres nézőszámot, amit jelentősnek nevezett. Hozzáfűzte, azzal, hogy mindkét magyar válogatott a legjobb négy közé jutott, az általános elvárásnak Benedek Tibor és Merész András együttese is egyformán eleget tett.

“Csalódás már nem érhet bennünket, még ha vereséget szenvedne is akár férfi, akár női csapatunk a folytatásban. Na de mért kapna ki bármelyik is?…” – mondta Kemény Dénes.

Külföldi útja miatt nem volt jelen, ezért videóüzetben mondott köszöntőt az V. kerület polgármestere, Rogán Antal, aki úgy fogalmazott: a Budapest legrégebbi közterén létrehozott vízilabdaközponttal igazi hazafias esemény, családi-baráti program valósul meg.

Kapcsolódó cikkek