Három mérkőzésre vállalta a kapitány

Három mérkőzésre vállalta a kapitány

Dárdai PálMegtiszteltetésnek tartja Dárdai Pál, hogy felkérték a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára, amelyet a következő három tétmérkőzésre vállalt el.

“Megtiszteltetés és nagy kihívás számomra a felkérés. Tudom, hogy ezt a nemzetközi játékosmúltamnak és talán példamutató családi életemnek, valamint sikeresen kezdődő edzői karrieremnek köszönhetem” – olvasható abban a közleményben, amelyet a Berlinben élő szakember juttatott el a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) csütörtökön. A Hertha BSC-ben 14 évet játékosként eltöltő Dárdai hozzátette, ahogy az már az MLSZ sajtótájékoztatóján is elhangzott, a sajtó kérdéseire csak akkor szeretne majd válaszolni, ha túl lesz az első találkozón a játékosokkal.

“A felelősséggel tisztában vagyok. Ígérem, hogy tapasztalatom legjavát fogom hozzátenni a csapat tisztességes szerepléséhez! A munkát haladéktalanul megkezdem, amihez kérem minden magyar futballt szerető ember és szervezet támogatását, egyszersmind az első napokban mindenki türelmét” – mondta Dárdai, aki a menesztett Pintér Attilát váltja a nemzeti csapat élén. 
Dárdai Pál október 11-én Bukarestben, a románok elleni Eb-selejtezőn mutatkozik be a kispadon, majd három nappal később a Feröer-szigetek ellen irányíthatja az együttest. Az idei utolsó tétmérőzésen a finn válogatott látogat a Groupama Arénába.