Debrecen történelmi sikere

Debrecen történelmi sikere

Debrecen-Újpest jégkorongAz újonc Debrecen 5-1-re nyert az előző idényben sereghajtó, nyáron jól igazoló Újpest ellen a jégkorong MOL Liga pénteki játéknapján.

MOL Liga:
Debrecen-Újpest 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
gól: Jemeljanov (11.), Okos (24.), Berta (33.), Könczei (48.), Szihov (60.), illetve Tapio (42.)

Jó iramban kezdődött az összecsapás csaknem 700 néző előtt, majd rögtön az első emberelőnyét kihasználta a hajdúsági gárda: a 227-szeres válogatott Ladányi passzát Jemeljanov értékesítette. Ezzel az orosz légiós lett a Debrecen történetének első MOL Ligás gólszerzője. A fővárosiak ebben a szakaszban többször tesztelték Gyatlov kapust, de nem tudtak túljárni az eszén.

A második harmadban hatékonyabbá vált a debreceni támadójáték: előbb Okos, majd kipattanóból Berta mattolta Pleszkánt, miközben az újpestiek nem jelentettek komoly veszélyt a kapura. A záró felvonás második percében a finn Tapio révén szépített az UTE emberelőnyben, kettős fölényben azonban a 20 esztendős Könczei visszaállította a háromgólos különbséget. A végén mindent egy lapra feltéve támadtak a lila-fehérek, de üres kapus gólt kaptak. Az Újpestnek a pénteki már a második találkozója volt a szezonban, szerdán 5-1-es vezetésről, hosszabbításban 6-5-re kapott ki a címvédő Érsekújvártól (Nové Zámky).

További eredmény:
Nové Zámky (szlovák)-Csíkszereda (román) 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)
gól: Faith (33.), Podstavek (41., 59.), Frolik (41.), illetve Tranca (34.)

Később:
Dab.Docler-Corona Brasov (román) 18.30
Miskolci Jegesmedvék-Ferencváros 18.30