Mindenképpen győzni akar Bedák Zsolt

Bedák Zsolt az orosz Ruszlan Bercsukkal szemben védheti meg jövő szombaton a Boksz Világszervezet (WBO) kispehelysúlyú Európa-bajnoki címét a Ferobox Event és az M1 profi ökölvívó gáláján, a budakalászi sportcsarnokban.

A Felix Promotion pénteki közleménye szerint Bedák riválisa 14 eddigi profi meccséből tizet nyert meg, s korábban többször bokszolt már magasabb kategóriában is. A 31 éves Bedák Zsoltnak ez lesz a 24. meccse a profik között, eddig 22 győzelmet aratott, és mindössze egyszer veszített. Idén a jövő szombati lesz a harmadik összecsapása, mivel márciusban megszerezte az Eb-övet a grúz Dzsordzsi Gacsecsiladze kiütésével, majd júniusban, a francia Amor Belahdj Ali ellen meg is védte címét, méghozzá óriási csatában.

“Erdei Zsolt is kiemelte, hogy visszatérésem óta még nem voltam ilyen jó formában” – idézte Bedákot a közlemény, amelyben az is olvasható, hogy a magyar bokszoló mindenképpen győzni szeretne, méghozzá egy élvezetes meccsen.
 Bedák Zsolt jelenleg a harmadik helyen áll a WBO ranglistáján, azaz újabb győzelemmel közelebb kerülhetne egy világbajnoki címmeccshez. A Kalászi Sportcsarnokban Bedák mellett Kovács Attila és Szellő Imre is kötelek közé lép, illetve a kispehelysúly mellett nehézsúlyban is WBO Eb-címmeccset láthatnak a kilátogatók, valamint a közmédia nézői.