Ő lett a Nem Olimpiai Sportágak Bajnoka

fotó: sportolanemzet.huA többszörös országos bajnok és világkupa győztes, hazánk legeredményesebb aktív akrobatikus rock and roll párosának férfi tagját találták a legjobbnak a legtöbben azon a szavazáson, amin a Nem Olimpiai Sportágak férfi bajnokaira lehetett voksolni.

Bánhidi Dániel profiloldalán ezt írja magáról:

“A Rock and Magic Sportegyesület versenyzőjeként 6 éve táncolok együtt párommal Révész Pannával. Pályafutásom junior kategóriában kezdtem, ahol már első nemzetközi versenyen, a Horvátországi Világkupán a dobogó második fokára állhattam partneremmel. 2012 óta felnőtt B kategóriában versenyzem, ahol már komoly akrobatikákat hajtanak végre. Számos dobogós helyezést értem már el párommal. 2 junior Világkupa győzelemmel (Szentpétervár és Essenbach), 1 junior Európa-bajnoki bronzéremmel, 3 felnőtt B-kategóriás ezüstéremmel rendelkezem. Tagja voltam a 2010-ben Münchenben Világbajnokságot nyert junior páros formációnak. A páros lábtechnika edzőnk Lengyel Veronika, a Rock and Magic Sportegyesület elnöke, többszörös Világ és Európa-bajnok edző, koreográfus, aki 2012-ben és 2013-ban is elnyerte a Magyar Táncsport Szakszövetségtől “Az Év edzője díjat”. A páros akrobatika edzőnk Kovács Viktor, aki felnőtt B kategóriás Világkupa győztes versenyző volt. 2014-ben mindhárom megrendezésre került Országos Bajnokságot megnyertük és jelenleg vezetjük a Magyar akrobatikus rock and roll ranglistát, és a Nemzetközi WRRC világranglistát is.” 

Bánhidi Dániel és Révész Panna

Bánhidi Dániel és Révész Panna

A 20 éves versenyzőt nyílt, országos szavazáson találták a legjobbnak, amely szeptember 30-tól december 7-ig tartott. Ezen azok indulhattak jelöltként, akiket a szövetségek a NOS Bajnokai 2014 választásra akkreditáltak. Bánhidi után a második Gurisatti Gyula, a Magyar Országos Horgász Szövetség jelöltje, harmadik pedig Kakuk Levente, a Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetség jelöltje lett. 

A Sportolanemzet.hu portálon 5 különböző kategóriában lehetett voksolni kategóriánként 3-3 jelöltre. Az elsőnek megjelölt sportoló 3 pontot, a másodiknak megjelölt 2 pontot, a harmadiknak megjelölt 1 pontot kapott. A kategóriák első három helyezettjeit a szavazást lezáró rendezvényen, december 18-án a Sportcsillagok Gálaestjén díjazzák.

Kapcsolódó cikkek