Retró sí- és hódeszkaversenyt rendeznek a mátraszentistváni Hófesztiválon

Retró sí- és hódeszkaversenyt rendeznek a mátraszentistváni Hófesztiválon

Retró sí- és hódeszkaversenyre várják a téli sportok kedvelőit a mátraszentistváni Síparkban január 31-én, a háromnapos Hófesztivál keretében.

A verseny a síelés magyarországi történetének elmúlt száz évét, technológiai fejlődését szeretné bemutatni, valamint tisztelegni akar a sportág legjobb magyarjai előtt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A második alkalommal kiírt versenyen újdonság, hogy a résztvevők három kategóriában nevezhetnek: veterán felszerelésben, antik fémkötéses vagy bőrszíjas, autentikus fából készült síléccel és a századelőre jellemző korhű ruházattal; 1995 év előtt készült síléccel, sícipővel és öltözettel; valamint retró hódeszkával és a kornak megfelelő ruházattal.

A nevezéseket előzetesen e-mailben vagy a helyszínen délig fogadják a szervezők.

A Hófesztivál több színpadán a három nap alatt fellép mások mellett az Ivan & The Parazol, a Zagar és a Bestof Zenekar is.

A pályákon megrendezik a Machu Kupa országos nyílt gyereksíversenyt is, az Irigy Hónaljmirigy zenei paródiával várja az érdeklődőket, valamint a Vidróczki Tüze esti előadásra is sor kerül, amelyen néptánc előadással idézik meg a híres mátrai betyár, Vidróczki Márton személyét. A program a betyárnak öltözött síoktatók formációs lesiklásával és tűzijátékkal zárul.

A rendezvény ideje alatt ingyenes sí-, és snowboardoktatás lesz, valamint bemutatkozik számos síiskola és több magyar sportszerforgalmazó is.