Ő a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

Ő a női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

Stefan Svitek lett a júniusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Az új szakvezető személyéről a szövetség (MKOSZ) elnöksége január 27-i ülésén egyeztetett az NB I-es klubok képviselőivel, és végül a szlovák szakember felkérése mellett döntött.

“Létrejött a megállapodás, három évre kötöttünk szerződést” – tájékoztatta az MTI-t kedden Szalay Ferenc MKOSZ-elnök, hozzátéve: a régi-új kapitánytól azt várják, hogy a nemzeti együttes továbbjusson az első körből az Eb-n, illetve hogy megkezdje a fiatalok beépítését. A válogatott keret kihirdetésére jövő csütörtökön kerül sor. A 48 éves Svitek – aki jelenleg a magyar válogatott Quigley Allie-t is foglalkoztató lengyel Kraków vezetőedzője – 2012-ben már irányította a nemzeti együttest, amely annak ellenére, hogy három veresége mellett ötször győzött, nem jutott ki az Eb-re.

Az MKOSZ december 31-én jelentette be, hogy Farkas Sándor már csak női szakágvezetőként dolgozik tovább, szövetségi kapitánynak pedig másik trénert nevez ki. Farkas 2013 februárja óta töltötte be a kapitányi posztot, ám tétmérkőzésen egyszer sem ült a kispadon. Két éve ugyanis nem jutott ki az Eb-re a válogatott, az idei kontinenstornára pedig házigazdaként nem kellett selejtezőket vívnia. A magyar-román közös rendezésű Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a nemzeti együttesnek az ötös csoportból az első háromban kell végeznie, az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban, amelynek meccseire Sopronban kerül sor.

Kapcsolódó cikkek