Baji Balázs szezoncsúccsal ötödik, Szabó Barbara harmadik Lódzban

Baji Balázs szezoncsúccsal ötödik, Szabó Barbara harmadik Lódzban

Szabó Barbara harmadik helyen végzett magasugrásban, míg Baji Balázs idei legjobbját futva ötödik lett 60 méter gáton a Lódzban rendezett fedettpályás atlétikai versenyen, melyen a 38 éves Kim Collins egészen parádés idővel nyert 60 méteren.

A viadal honlapja szerint az idén már 1,92 métert is elért, s ezzel már biztos fedettpályás Európa-bajnoki induló Szabó Lengyelországban remekül versenyzett, 1,90 méterig minden magasságon elsőre átjutott, aztán az 1,92-t végül háromszor leverte.

A fedettpályán és tavaly szabadtéren is Eb-negyedik Baji, illetve Kiss Dániel nagyon erős mezőnyben futhatott ezúttal.

Előbbi 7.68 másodperces eredménnyel ért célba ötödikként, utóbbi pedig 7.91-gyel nyolcadikként. A mezőny erejét mutatja, hogy a 110 gáton olimpiai bajnoki címvédő amerikai Aries Merritt, illetve a 2008-as ötkarikás győztes kubai Dayron Robles is futott, ám nem ők, hanem a szintén kubai Orlando Ortega nyert 7.45-tel.

A verseny legemlékezetesebb eredményét a veterán, 39. évében járó Kim Collins (St. Kitts és Nevis) szolgáltatta, aki 6.47 másodperccel, a világ idei legjobbjával, s egyben egyéni csúcsával nyerte meg a férfi 60 métert.