Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Ön elment szavazni?

Igen
Nem

Közérdekű információk

Még három hét a célig

2015. március 20. Sikeradó/MTI

Spirit Of Hungary
Fa Nándor, a Spirit of Hungary kormányosa társához, az új-zélandi Conrad Colmanhez hasonlóan élvezi, hogy jelenleg már az Atlanti-óceánon jó tempóban haladnak a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, melyen még legalább három hét vár rájuk a célba érésig.

A magyar hajós - aki pénteken reggel fedélzeti videokonferencián keresztül adott exkluzív interjút az MTI-nek - elmondta: mindketten boldogok, hogy megkerülték a Horn-fokot, melyet az tesz különösen értékessé, hogy nem csupán egyik oldalról a másikra hajóztak át, hanem előtte a teljes déli óceáni kört körbevitorlázták. Fa Nándor hangsúlyozta, hogy a Horn-fok elérését megelőző öt-hat hét nagyon kemény volt, s ennek a csúcspontja volt Dél-Amerika legdélebbi pontjának megkerülése.

"Természetesen érzi az ember ezt a több mint két hónapnyi vitorlázást itt az óceánon, annak ellenére, hogy igyekszünk karban tartani magunkat, de sok idő ez kint a vízen, s nekünk eléggé kemény utunk volt mindenféle szempontból, technikailag és taktikailag is" - jelezte Fa Nándor hozzátéve, fáradnak, de annyira nem, hogy ez problémát okozna a számukra. 
Jelenleg Fa és Colman is élvezi, hogy kapaszkodnak fel az Atlanti-óceánon, s egyre jobb körülmények közé kerülnek.

"A hajó kiválóan bizonyít, minden rendben van vele, de tengernyi apró problémánk van. Ezek a bizonyos gyermekbetegségek, amiken egyrészt túl vagyunk, másrészt valahogy megoldjuk" - beszélt Fa a Spirit of Hungaryről, mellyel nagyon elégedett, mert jó sebességgel tudtak vele haladni mindenhol, ugyanakkor sok olyan kisebb gondjuk van, melyekkel együtt kell hajózzanak már egészen a célig.


A vitorlással kapcsolatban azt is elmondta, hogy összehasonlítva a korábbi hajóival, azoknál lényegesen jobb, úgy iránystabilitásban, mint a nagy hullámok közötti hajózásban, illetve a huzamosabb időn át nagy tempóban haladásban. 
A Spirit of Hungary a hetedik helyen halad a versenyben, a hatodik Renault Captur-től közel 1200, míg az éllovas Cheminées Pujoulat-tól több mint 4700 tengeri mérföldre leszakadva.

"Nyomjuk tovább. Tudjuk, hogy van előttünk még legalább három hét vitorlázás, de erre fel is vagyunk készülve" - hangsúlyozta Fa Nándor.


0
E-mail cím:


Jelszó: