Leszállt az aranygép

Leszállt az aranygép

aranygépLeszállt az aranygép, fotó: Szokolay Bence/SikeradóSzerdán 8 óra után szállt le Budapesten az úgynevezett aranygép, amellyel hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók, akik utolsóként még az olimpia helyszínén tartózkodtak.

Hosszú család

Hosszú Katinka úszó és férje, edzője, Shane Tusup, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint az érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A járattal csaknem 150 fő érkezett, köztük sportolók, kísérők, orvosok és a MOB stábjának tagjai is. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltó vízsugárral fogadták a repülőgépet.

Magyar csapat

A magyar olimpiai csapat tagjai, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kerül sor – ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ül -, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.

Szilágyi Áron

Szilágyi Áron kardvívó, fotó:Koszticsák Szilárd/MTI

A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várták a közvetlen hangulatú fogadásra a Dózsa György úti létesítménynél. Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Kapcsolódó cikkek