Átadták a felújított sportcsarnokot

Átadták a felújított sportcsarnokot

A csurgói sportcsarnok épületeMegújult a sportcsarnok Csurgón, a helyi kézilabda alapjait lerakó pedagógusról, idősebb Sótonyi Lászlóról elnevezett létesítményt pénteken adták át.

A fejlesztés annak a 3,3 milliárd forint kormányzati forrásból, teljes egészében jövőre elkészülő sport- és szabadidőcentrumnak a részeként valósult meg, amely magában foglalja a csarnok melletti park rekonstrukcióját, egy új uszoda építését, a közelben talált termálvíz hasznosítását.

A munkálatoknak köszönhetően a sportcsarnok előteret, új, számozott székekkel ellátott lelátót, korszerű eredményjelzőt kapott. Az épületben immár modern szellőzőrendszer üzemel, a sportolók és a közönség kényelmét büfé, ruhatár, s egyebek mellett számos újonnan beszerzett bútor, eszköz szolgálja.

Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár avatóbeszédében azt mondta, a kormány 2010 óta stratégiai ágazatként kezeli a sportot, ennek eredményei sportsikerekben, köztük az olimpiai és labdarúgó Európa-bajnoki szereplésben, illetve infrastrukturális beruházásokban, sporttámogatásokban is látható. A legfontosabb cél az, hogy az új és megújuló létesítmények használatával a nemzet egészségesebb, boldogabb legyen – közölte.

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője arról szólt, hogy a sportcsarnok építése és mostani felújítása, bővítése régi vágya volt a kisváros lakosságának.

A fejlesztéssel a csurgói fiatalok olyan nemzetközi szintű létesítményben sportolhatnak, amelynek köszönhetően, jó eséllyel, akár világversenyekre is kijuthatnak – fogalmazott. A politikus szerint a csurgói és az ahhoz hasonló sportlétesítmények rekonstrukciója jelzi, hogy a sport a magyar kultúra része, ehhez a kultúrához pedig Magyarország ragaszkodik, azt a következő évtizedekben, századokban is meg kívánja őrizni.

Füstös János (Fidesz-KDNP), Csurgó polgármestere a sport- és szabadidőcentrum kialakítását a város története egyik legnagyobb beruházásának nevezte, amivel tulajdonképpen egy új közösségi tér, egy új városközpont jött létre. Érdemes a sportba befektetni, legyen a helyszín Budapest vagy Csurgó – mondta a politikus.

A megújult sportcsarnokot péntektől az idősebb Sótonyi László emlékére szervezett kézilabdatornával avatják fel. Az eseményen a házgazda Csurgói KK férfi csapata mellett Szlovéniából az RK Gorenje Velenje és az RK Maribor Branik, Horvátországból pedig RK Varazdin vesz részt.

Kapcsolódó cikkek