Szavazzon, hogy tudjuk, mi a véleménye!

Megünnepli október 23-át?

Igen, mindig meg szoktam
Lehet, hogy ma elmegyek az ünnepi programok közül valamelyikre
Idén nem lesz rá időm, vagy nincs kedvem
Nem, sosem szoktam

Közérdekű információk

Szabó Krisztián címvédésre készül

2017. április 20. Sikeradó/MTI

Szabó Krisztián

Meg akarja ismételni tavalyi sikerét Szabó Krisztián, a ralikrossz Európa-bajnokság Super1600-as kategóriájának címvédője, aki egy új csapattárssal, de változatlanul egy Skoda Fabia volánja mögött kezdi a szezont a hétvégén Portugáliában.

A 24 éves versenyző az MTI-nek azt mondta, ezúttal többen állnak rajthoz az idény első futamán, mint 2016-ban, ez pedig bizonyíték arra is, hogy a szakág töretlenül fejlődik.

"Arra számítok, hogy az előző évhez hasonlóan idén is a dán Ulrik Linnemann-nal leszünk csatában a bajnoki címért, ugyanakkor a mezőny új tagjairól egyelőre nem sokat tudok" - nyilatkozta Szabó Krisztián, s hozzátette, a Volland Racingnél új csapattársa lesz a lett Artis Baumanis személyében.

A szezonnyitó versenyről azt mondta, egyik kedvence a portugáliai pálya, ahol 2015-ben pályafutása első ralikrosszos futamgyőzelmét aratta, igaz, tavaly műszaki hiba miatt nem sikerült jó eredményt elérnie Montalegrében.

"Két pálya volt a versenynaptárban, amelyet korábban nem kedveltem annyira, de ezeken tavaly győztem. A svédországi helyszínre ugyanakkor jobban fogok készülni, mert az a ralikrossz mekkája, ezért ott mindenképpen szeretnék jó eredményt elérni" - jelentette ki Szabó Krisztián.

Portugália után május közepén Belgiumban folytatódik a szezon az Eb Super1600-as kategóriájában, majd júliusban Svédország, szeptemberben Franciaország és Lettország következik, a szezonzáró versenyt pedig a németországi Esteringen rendezik október első napján.


0
E-mail cím:


Jelszó: