Légiósokkal kezdi a szezont a Fehérvár AV19

Légiósokkal kezdi a szezont a Fehérvár AV19

Tíz idegenlégióssal vág neki az osztrák jégkorongliga (EBEL) 2017/18-as szezonjának a Fehérvár AV19, amelynek kerete hétfőn vált véglegessé, miután leigazolták a korábban már Székesfehérváron jégkorongozó amerikai támadót, Jeff LoVecchiót.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján Szélig Viktor általános igazgató hangsúlyozta, hogy a rosszul sikerült előző idényt követően másképpen igyekeztek felépíteni a játékoskeretet, de próbáltak egyensúlyt tartani a magyar és külföldi hokisok között. Megjegyezte, hogy ezúttal a kettős állampolgárságú jégkorongozók helyén is külföldiek lesznek, akik továbbra sem veszik el a helyet a tehetséges magyar fiataloktól.

Közölte: a felkészülés a száraz edzésekkel már elkezdődött, július végétől pedig jégen gyakorolnak tovább.

Jeff LoVecchio – aki a 2014/15-ös szezonban 39 EBEL-meccsen 35 pontot szerzett a székesfehérváriaknál – interneten keresztül jelentkezett be a sajtótájékoztatón és azt mondta, hogy karrierje kedvenc állomáshelyére térhet vissza.

Gál Péter Pál, a klub elnöke elmondta, hogy a TAO-támogatás segítségével fejlesztéseket végeztek a jégcsarnokon. Irodákat és öltözőket – utóbbiakat a bíróknak, a vendégeknek és az utánpótlásnak – építettek, illetve modernizáltak. Kérdésre válaszolva elmondta: névadó szponzoruk még nincs, de jelenleg két céggel is zajlanak az egyeztetések.

A válogatott támadó, Kóger Dániel kijelentette: az egész csapat keményen dolgozik azért, hogy a korábbi években tapasztalt rossz tendenciát megállítsák  a fehérvári hokiban.

A Fehérvár AV19 korábban két magyar és kilenc külföldi játékos leigazolását jelentette be. Ezek alapján a jövőben Fehérváron jégkorongozik a külföldről hazatérő Stipsicz Bence és Kiss Zsombor, valamint a kanadai hátvéd Jonathan Harty, a kanadai csatár Geoff Walker, Olivier Latendresse és David Gilbert, a kanadai kapus Mark Visentin, a szlovén hátvéd Luka Vidmar és honfitársa, Ales Music csatár, továbbá két finn védő, Juha Uotila és Jesse Jyrkkiö.

Az együttes az EBEL legutóbbi idényében az utolsó helyen végzett.