Sikerekre számítanak a magyarok

Sikerekre számítanak a magyarok

A magyarok 83 százaléka sikeres szereplést vár a pénteken kezdődő budapesti vizes világbajnokságon. Ez derült ki a Kutatópont közvélemény-kutatásából, amelynek eredményeit pénteken juttatták el az MTI-hez.

A kedd és csütörtök között, telefonon felvett reprezentatív vizsgálat szerint a megkérdezettek között alig volt olyan, aki nem hallott még az eseményről (100 megkérdezettből 91 hallott róla), és csaknem kétharmaduk (65 százalék) örül annak, hogy Magyarországon rendezik a FINA 2017-es eseményét. A pozitív várakozás jellemzőbb a nagyobb városokban élőkre, illetve a magasabb iskolai végzettségűekre.

Az ezer felnőtt megkérdezésén alapuló kutatás eredménye szerint a túlnyomó többség (83 százalék) a sporteredmények szempontjából sikeres szereplésre számít, és mindössze a válaszadók töredéke (6 százalék) gondolta azt, hogy sikertelen lesz (a maradék 11 százalék nem tudta ezt megítélni). A többség (59 százalék) szervezés szempontjából is sikerre számít – tették hozzá.

A lakosság elsősorban a televíziós közvetítések segítségével fogja követni az eseményeket (56 százalék), de öt százalék élőben is tervez részt venni a rendezvényen. A helyszíni részvételt preferálók – és egyáltalán az eseményeket követők – között felülreprezentáltak a budapestiek, a férfiak, illetve a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők.